Els TGPE de tardor a 2n ESO (23-24)
Durant el primer trimestre del curs, l’alumnat de 2n ESO ha tingut la oportunitat de seleccionar un TGPE (Treball Globalitzat de Proposta Externa), on han pogut desenvolupar una sèrie d’encàrrecs de la ma de professionals i organitzacions. El TGPE pretén que l’alumnat aprengui tot creant coneixement o saber, que se situï en el món real i es relacioni amb el que és quotidià per a d ’altres persones, vinculades al món de la cultura, la comunicació, la producció, els serveis o la recerca.
Aquí us deixem quins han estat els TGPEs d’aquest primer trimestre, amb una breu explicació, juntament amb l’entitat o professional col·aboradora. També podeu veure un parell de videos il·lustratius de la feina feta.
FOTOGRAFIA I IDENTITAT (Col.laboració amb La Ràfega)
En aquest taller aprendrem i jugarem amb la fotografia per parlar de nosaltres: puc saber realment qui soc a través de la imatge? Què vol dir mostrar-me tal com soc? Puc jugar a ser algú altre? En aquest TGPE treballarem el retrat, el selfie, fotografies d’objectes personals, imatges que parlin de com ens sentim, àlbums familiars, màscares, filtres que ens modifiquen la nostra cara, xarxes socials, influencers, cultura pop… i molt més!
ESTAMPACIÓ I GRAVAT (Col.laboració amb l’artista Mònica Solsona)
Endinsa’t en el món de l’estampació, les textures, la tipografia (ofici que s’ocupa de l’elecció i l’ús de tipus de lletres) i el gravat. Dissenya una baralla de cartes i un abecedari amb lletres inventades per tu.
FOTOGRAFIA I TERRITORI (Col.laboració amb La Ràfega)
Quines fotografies farem durant aquest taller? Treballarem el paisatge, la fotografia de carrer i d’arquitectura,descobrirem llocs amagats, parlarem de les postals, de la vida al carrer i dels oficis i les botigues del barri. Coneixerem qui som a través del lloc on vivim, dibuixarem mapes i també viatjarem!
SENSELLARISME I ART (Col.laboració amb el Museu Can Framis del Poblenou)
Descobreix obres artístiques d’alguns autors catalans dels segles XX i XXI. Les obres, presents al Museu Can Framis del Poblenou, serveixen per tenir una percepció del fenomen del sensellarisme. L’estudi i reflexió sobre el sensellarisme guiaran una creació per part de l’alumnat i professorat d’un escenari a l’aire lliure que tingui poder de generar sensacions, sentiments i missatges per als observadors.